Αντί εισαγωγής

To decontrol.info είναι μια δικτυακή πολιτική εφημερίδα, που λειτουργεί έξω από λογικές αστικής δημοσιογραφιάς, μεγαλοεκδοτικών συμφερόντων, κοινωνικής ιεραρχίας και πλαστών διαχωρισμών που επιβάλλει και προβάλλει ένα σύστημα καταπίεσης και οργανωμένης νόμιμης βίας.

Δεν είμαστε ρουφιάνοι ούτε θέλουμε να λεγόμαστε δημοσιογράφοι. Είμαστε όμως αλήτες. Αλήτες για αυτούς που θέλουν μια ήρεμη και ήσυχη ζωή αναμεταδιδόμενη από τους δέκτες μιας οθόνης ή που περιφράφεται “γλαφυρά” μέσα από τις σελίδες φυλλάδων. Είμαστε αλήτες για αυτούς που επιζητούν κοινωνική ειρήνη και ξημεροβραδιάζονται σε παράθυρα και θεσμούς για να διαιωνίσουν μια ζωή που ηχεί μια αέναη επανάληψη της επανάληψης. Για όλους αυτούς που είναι απολογητές  των αφεντικών και της κοινωνικής τάξης  που οι τελευταίοι έχουν επιβάλλει.

Προωθούμε την αυτοοργάνωση και τον αυτοπροσδιορισμό. Μισούμε κάθε λογής διαχωρισμό που καταλήγει σε ρατσιστικές σκέψεις και απόψεις. Το κέρδος για εμάς προιόν εκμετάλευσης και ανθρώπινου εξευτελισμού. Οδηγός μας είναι ο δρόμος, γιατί εκεί είναι και συμβαίνει η πραγματική ζωή. Δεν προβάλουμε πλαστά είδωλα γιατί δεν υπάρχουν. 

Κάθε άρθρο φέρει την ευθύνη του γράφοντος εκτός και αν έχει υπογραφή του decontrol, όπου αυτό θα σημαίνει ότι είναι προιόν συλλογικής διεργασίας και συμφωνίας.

Εν κατακλείδι, για να χρησιμοποιήσουμε και ένα ρητό του μακαρίτη Μαρξ (παντού υπάρχει ένας Μαρξ, σαν τις κατσαρίδες στις γκρίζες πολυκατοικίες) το ζήτημα δεν είναι  μόνο να ερμηνεύσουμε τον κόσμο αλλά να τον αλλάξουμε κιόλας.