E… όχι και αυτό!

Εντάξει αυτό με τη κουκούλα.. αλλά ο νομός περί εξύβρισης παραείναι γελοίος! Εκτός των άλλων, είναι και προϊόν μιας δικτατορίας για όσους και όσες έχουν ασθενής μνήμη. Στην πραγματικότητα, η ιδία η δημοκρατία σκοντάφτει στις αντιφάσεις της. Ένα σύστημα, που θεωρητικά βασίζεται στην δυνατότητα του για αναστoχάσμο και την κριτική, δε μπορεί να απαγορέψει οποιαδήποτε χαρακτηρισμό «προς τους δημοσίους λειτουργούς».

Επιπλέον ο καθένας και η καθεμία έχει άπειρους λόγους να μη σέβεται οποιοδήποτε νόμο. Ο νομός όμως περί εξύβρισης είναι αστείος. Πρώτον οι ίδιοι σε προκαλούν να τους ρίξεις οποιοδήποτε μπινελίκι. Τη στιγμή που ο υπουργός οικονομίας ανακοινώνει περικοπές μισθών τι θα πεις; Α το παιδί τι κρίμα; Σαφώς και όχι! Αρχίζεις με ένα πινελάκι και άμα λάχει καταπατάς και το νόμο για την κουκούλα!

Επίσης το πιο διάσημο σύνθημα στις πορείες (και όχι μόνο), τι θα το κάνουμε;
Τι θα φωνάζουμε;  Σαφώς υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Όταν φωνάζουμε «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» είναι δυσδιάκριτο ποιον «εξυβρίζουμε»!

Έχοντας διάθεση να ρίξω και άλλο το επίπεδο,  έχω να πως όταν βγαίνει κάποιος «πολίτικος» όπως ο βουλγαρακής οποίος δεν δημιουργεί καμία αμφιβολία ότι δεν είναι λαμόγιο και υποστηρίζει το «καλό του τόπου» (όποιος δε αντιλαμβάνεται τι επακολουθεί μετά από αυτή τη φράση είναι τουλάχιστον αφελής…)όχι μόνο θα τον βρίσεις αλλά αν τον έβρισκες μπροστά σου θα καταπατούσες μια σειρά από νομούς.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όποιοι και οποίες υποστηρίζουν τέτοια χουντικά νομοσχέδια ή ακροδεξιό ζωύφιο είναι ή πανιβλαξ. Φυσικά δεν αναιρείται ότι μπορεί να είναι και τα δυο.

Η αλήθεια είναι πως θα βρεθούν αρκετοί πανάθλιοι υπήκοοι να υποστηρίξουν τέτοιους νομούς. Οι νυκοκοιραιαοι, αυτοί που θέλουν «ασφάλεια», αυτοί που πιστεύουν  τα κάθε είδους πρεντεντεροειδή είναι η ιδία η βλακεία προσωποποιημένη η οποία είναι  και επικίνδυνη.

Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Το πρόταγμα της ασφάλειας και η περικοπή δικαιωμάτων(λέμε τώρα.. είπαμε να ρίξουμε και το επίπεδο…) έρχεται σε μια εποχή επίθεσης από τα αφεντικά και τα σκυλιά τους με το πρόσχημα στης κρίσης. Η στιγμή που σου απαγορεύουν έστω και να βρίσεις κάποιον, ο όποιος  διαχειρίζεται την ζωή σου, είναι τουλάχιστον χυδαίο. Χυδαίο επίσης, είναι να κάθεσαι και στον καναπέ σου προσέχοντας να μη σε άκουσε και κάνεις. Το θέμα είναι επίσης, πότε θα πράξουμε έτσι, ώστε όλα αυτά να μαντρόσκυλα να μην υπάρχουν. Με αυτό το τρόπο δε θα παρανομούμε κιόλας…
Τέλος πάντων έχοντας παραμείνει η διάθεση να ρίξω το επίπεδο ορίστε και κάποιες παρανομίες…

Μπάτσοι γ… δ….

Να καεί να καεί το μ… η βουλή

Άλυτες ρουφιανιά δ…

ΥΓ Έχω να καταγγείλω πως το word δεν έχει στο λεξικό τη λέξη λαμόγιο. Αν ήμουν συνομοσιολαγνος δε θα το θεωρούσα  τυχαίο

ΥΓ2 η ιδία η ύπαρξη τους είναι εξύβριση αλλά αυτό γιατί δεν το καταγγέλλει κάνεις;

ΥΓ3 ξέρω τα συνθήματα είναι κλίσε αλλά δε μπορούσα τη δεδομένη στιγμή να σκεφτώ κάτι άλλο.