Οδηγός για torrents ver.1.2 – Αναδημοσίευση

Enemy of the state

Λοιπόν, τώρα που το downloading έγινε και πολιτική μας υποχρέωση, ενάντια στις διώξεις ανά τον κόσμο, κι επειδή όλοι αναρωτιούνται από πού να κατεβάζουν, σας δίνω έναν κατάλογο με γενικές οδηγίες:
Αρχικά προτείνω να κατεβάσετε το μικρό αλλά ιδιοφυές πρόγραμμα Utorrent από το http://www.utorrent.com/downloads .
Μ’ αυτό μπορείτε να κατεβάζεται torrents από παντού. Το πρόγραμμα δημιουργεί ένα εικονικό αρχείο στον υπολογιστή σας, σας συνδέει με τους άλλους χρήστες και αρχίζει να το γεμίζει και να το μοιράζει.
Torrents μπορείτε να βρείτε σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες που οι χρήστες ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ κάποια αρχεία του υπολογιστή τους. Σε torrents υπάρχουν ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, κινούμενα, βιβλία, κόμιξ, τραγούδια, ηχογραφήσεις, προγράμματα.
Λοιπόν, για τις ανοιχτές κοινότητες: μπορεί κάποιος να τις ψάξει απλώς γκουγκλάροντας, βάζοντας δηλαδή αυτό που ψάχνει και τη λέξη torrent το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, αλλά αν κάποιος θέλει να ψάχνει με πληρότητα σ’ όλες τις ανοιχτές κοινότητες υπάρχουν προγράμματα όπως το BIT CHE που κάνουν αυτή τη δουλεία. Δε θυμάμαι από πού το απέκτησα αλλά απ’ ότι είδα μπορεί κάποιος να το κατεβάσει σε κάποιο από αυτά τα link 1 2 3
Οι ανοιχτές αυτές κοινότητες είναι οι:
http://thepiratebay.org/ http://www.btmon.com/ http://www.mininova.org/ (και οι 3 εταιρίες ταλαιπωρούνται δικαστικά αυτό τον καιρό)http://www.torrentbox.com , http://btjunkie.org/ , http://isohunt.com/ , http://ilcorsaronero.info/ , http://www.tntvillage.scambioetico.org, http://www.newtorrents.info/ , http://bittorrent.am/ .
Ανοιχτές κοινότητες περιορισμένων αρχείων με καθαρά πολιτικό προσανατολισμό είναι οι https://onebigtorrent.org/ http://www.progressivetorrents.com/ http://www.black-tracker.gr/ http://www.greylodge.org/ http://indytorrents.org/
Για ντοκιμαντέρ κυρίως το http://forums.mvgroup.org/
Για τις τελευταίες τηλεοπτικές εκπομπές, με έμφαση στις σειρές, μπορείτε να βλέπετε κάθε μέρα το: http://eztv.it/ . Αν θέλετε να τις βρίσκει ένα πρόγραμμα για σας χωρίς να ψάχνεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα των καναλιών κατεβάστε το TED έχει δικό του πρόγραμμα των σειρών και τις εντοπίζει στο ίντερνετ λίγα λεπτά αφού παιχτούν http://www.ted.nu/download.php
Υπότιτλους για τις σειρές θα βρείτε στο http://www.tvsubtitles.net/tvshows.html και αλλού. Είναι εύκολο.
Κλειστές κοινότητες με Torrents όλων των ειδών είναι οι: http://www.demonoid.com/ (σ’ αυτό η εγγραφές είναι συνήθως κλειστές, λόγω δικαστικών αποφάσεων που το έχουν θέσει υπό έλεγχο. Στα υπόλοιπα οι εγγραφές είναι συνήθως ανοιχτές και εύκολες). http://www.torrent-damage.net http://www.bitsoup.org/ http://www.ilovetorrents.com https://www.wild-bytes.net/ http://torrent-thunder.com/login.php http://megaups.com
Αν ψάχνεται μόνο βιβλία γραφτείτε στο http://ebooksshares.org./ για εκπαιδευτικό υλικό στο http://elbitz.net/ και για παρτιτούρες το http://tt.pianosheets.org
Ελληνικές κλειστές κοινότητες οι:
http://www.blue-whitegt.com
http://www.gamato.info/
http://www.teamofgreekz.com/
Εντυπωσιακά torrents άλλων χωρών (αλλά με πολύ υλικό στα Αγγλικά) στο Γαλλικό https://www.guiks.net/ στο Γερμανικό http://www.p2p-crew.to στο Νορβηγικό http://nordic-t.org/index.php και στο Σλοβάκικο http://slobytes.net/.
Στις κλειστές κοινότητες ενώ οι ταχύτητες είναι εντυπωσιακά ψηλές υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο όριο στην αναλογία Downloaded/Uploaded. Οι διαχειριστές ζητούν συνήθως ανάλογα και με την ποσότητα μια αναλογία (RATIO) από 0,5-1.

Για Γιαπωνέζικα κινούμενα και μάνκα καλό Αγγλικό είναι το http://www.boxtorrents.com/ αλλά υπάρχουν και εντυπωσιακά πολλές Ελληνικές ομάδες όπως οι http://www.anime-awmn.net http://www.anime.gr/ http://www.animeplanet.gr/titles.html http://www.animeclipse.com/index.php
Για gamers υπάρχει το http://www.underground-gamer.com
Για σπάνιες ηχογραφήσεις και υλικό συναυλιών γραφτείτε στο http://zombtracker.the-zomb.com
Αν δε βρείτε αυτό που ψάχνεται, τότε μάλλον θα το βρείτε σε κάποιο peer to peer, όπως είναι το e-mule και το limewire. Ή μπορείτε να ψάξετε στη βάση δεδομένων του Rapidshare που δίνει απ’ ευθείας κατέβασμα χωρίς διαμεσολαβήσεις τρίτων αλλά βάζει περιορισμούς και ζητάει εγγραφή με χρήματα για να τις άρει. Στη βάση του μπορείτε να ψάξετε με το http://rapidlibrary.com/ . Ανάλογο είναι και το http://www.greek-fun.com.
Επειδή γενικά η ελευθερία στο Ιντερνετ δέχεται επίθεση, ας μη δώσουμε δημοσιότητα στη παραπάνω λίστα. Στο Blog θα μείνει για λίγο.
Ξέχασα κάτι; Αγνοώ κάτι καλό; Αν θέλετε πρόσβαση κάπου και δε μπορείτε να αποκτήσετε, ίσως βρω προσκλήσεις. Περιμένω ενημέρωση.

http://kosmoi.blogspot.com/