Ο δόλιος ρόλος του ΚΚΕ στην εξέγερση του Δεκέμβρη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει παράδοση στην καταγγελία ως προβοκάτσια των κοινωνικών εξεγέρσεων του ελλαδικού χώρου.

Ξεκινώντας από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, με την “Πανσπουδαστική”, το περιοδικό της σπουδάζουσας νεολαίας του κόμματος, στο τεύχος 8 να καταγγέλει τους “350 πράκτορες της ΚΥΠ” που ξεκίνησαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Αργότερα θα περάσουν και στη δράση ενάντια στους “πράκτορες” στο Χημείο το 1985 με τις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια του Μαλάμη, αρχηγού των ΚΝΑΤ (Κομμουνιστική Νεολαία Αποκατάστασης Τάξης – όπως έγινε γνωστή από τότε η ομάδα κρούσης της ΚΝΕ) και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Άλλη μεγάλη στιγμή της δράσης των ΚΝΑΤ ήταν η επί σειρά ετών “περιφρούρηση” του Πολυτεχνείου μετά το 1995 για να μην το καταλαμβάνουν οι “πράκτορες” κάθε 17η Νοέμβρη. Το 1998, στην πορεία του Πολυτεχνείου τη 17η Νοέμβρη, θα περικυκλώσουν μαζί με τα ΜΑΤ μια ομάδα 128 αναρχικών και αυτόνομων τους οποίος θα συλλάβουν μαζί με τους αστυνομικούς αν και δεν είχε γίνει το παραμικρό, εγκαινιάζοντας μαζί με την αστυνομία το δόγμα των προληπτικών συλλήψεων. Πράκτορες όμως για το ΚΚΕ δεν είναι μόνο οι αναρχικοί και όσοι συγκρούονται με την αστυνομία και επιτίθενται σε θέσεις του κράτους και του καπιταλισμού. Σήμερα πράκτορες είναι όλοι όσοι δεν είναι στο κόμμα αλλά κατεβαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται. Πώς όμως έχουμε φτάσει σ’ αυτή την πρακτορολογία; Γιατί χρησιμοποιείται αυτή η τακτική από το κόμμα;

Τα πράγματα είναι απλά: το δόγμα λέει πως οι αγώνες γίνονται μόνο από την καθοδήγηση του Κόμματος και πως στην πραγματικότητα καμία εξεγερτική ή επανασταατική δράση δεν μπορεί να γίνει έξω από το Κόμμα. Όταν αυτό δε συμβαίνει, δε φταίει βεβαίως το δόγμα, αλλά η πραγματικότητα. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν’ αλλάξει το κομματικό δόγμα και μένει μόνο να αλλάξει η πραγματικότητα. Αλλάζοντας την πραγματικότητα το ΚΚΕ φτιάχνει τα στερεότυπα, των “10 κουκουλοφόρων”, που μετά αναγκαστικά έγιναν “300 κουκουλοφόροι” (διότι η παραποίηση της πραγματικότητας έχει και τα όρια της), των “γνωστών-αγνώστων” και τόσα άλλα που αμέσως οικειοποιούνται και αναπαράγουν τα αστικά ΜΜΕ. Σήμερα μάλλον το ΚΚΕ πρέπει να μιλάει για τους 4.000 – 5.000 “πράκτορες” κουκουλοφόρους γνωστούς-αγνώστους που πήγαν σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και επιτέθηκαν σε πολλές δεκάδες αστυνομικά τμήματα και αστυνομικά οχήματα καταστρέφοντας πολλά απ’ αυτά, που επιτέθηκαν και κατέστρεψαν εκατοντάδες τράπεζες και ΑΤΜ, που τραυμάτισαν πολλές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες αστυνομικών. Πες μας βρε Αλέκα πόσους δεκαπεντάχρονους έχει στρατολογήσει η CIA στην Ελλάδα;

Δεν άντεξαν να βλέπουν στον Περισσό δεκαπεντάχρονα να σπάνε αστυνομικά τμήματα και ανέστησαν το ΣΑΣΑ (καθοδηγητικό μηχανισμό των μαθητών που είχε αναλάβει να ελέγξει και να καταστείλει τις μαθητικές καταλήψεις παλιότερα) και έβαλαν μια χούφτα μαθητές να πάνε να “ψάλουν” τα κάλαντα στις κάμερες έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Την επόμενη μέρα κατήγγειλαν τα ΜΜΕ που δεν έδειξαν επαρκώς το “ψάλσιμο” αλλά συνέχισαν να δείχνουν τους μαθητές να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Ούτε οι ειρηνικές και νόμιμες “παρελάσεις” που έκανε το Κόμμα με τους “άκαπνους” περιπατητές του έτυχαν μεγάλης δημοσιότητας. Κέρδισαν όμως τα συγχαρητήρια από την αστυνομία, την κυβέρνηση, τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τα τηλε-φασιστοειδή γλαστράκια.

Προβοκατορολογία, πρακτορολογία και κουκουλολογία, με κάθε ευκαιρία, αυτή είναι η τακτική του ΚΚΕ με αποτέλεσμα βεβαίως τη γελοιότητα. Να ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από πρόσφατο δημοσίευμα του Ριζοσπάστη: 

“… Σε αυτό φυσικά δε θα μπορούσαν να μη συμβάλουν και οι «γνωστοί» αντιεξουσιαστικοί κύκλοι και ομάδες, των οποίων ο προβοκατόρικος ρόλος – εσκεμμένος ή όχι – έχει επιβεβαιωθεί με διάφορες αφορμές. Στα πλαίσια αυτά κυκλοφορούν σε συνοικίες της Αθήνας τρικάκια, υπογεγραμμένα με το «γνωστό» «Α», στα οποία – μεταξύ άλλων – αναγράφεται: «Αναβάλλονται οι γιορτές λόγω εξέγερσης». Για τέτοιο εκφυλισμό μιλάμε…”.

Πω πω! Θα πέσει φωτιά να μας κάψει, μα είναι ποτέ δυνατό η γνήσια λαϊκή εξέγερση να πάει κόντρα στο μικρό νεογέννητο Χριστούλη και να μην αφήσει τους νοικοκυραίους να χαρούν καταναλώνοντας; Ποτέ, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Για να μη περάσει το άθλιο σχέδιο των προβοκατόρων προτείνουμε ένα από τα επόμενα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη να λέει:

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΓΙΟΡΤΩΝ. Άντε έχουμε και αγωνία να δούμε σε ποιους θα πει φέτος τα κάλαντα η ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ λέει τα κάλαντα σε Καραγκιόζη του Κράτους.