Εργασιακή Εκμετάλλευση

Το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την επίθεση στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών Κωνσταντίνα Κούνεβα, στις 22 Δεκεμβρίου 2008 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος για άλλη μια φορά πάει να εξελιχτεί μπροστά στα μάτια μας. Πάντα όμως πρέπει να κρατούνται και οι τύποι ή αλλιώς και το αίσχος έχει τα όρια του. Έτσι η αρμόδια εισαγγελέας για την υπόθεση επέστρεψε τον φάκελο της υπόθεσης στην Αστυνομία προκειμένου να γίνουν συμπληρωματικές ενέργειες.

Η αστυνομία για άλλη μια φορά ασκώντας το ρόλο του ρουφιάνου κατέθεσε φάκελο για την υπόθεση ο οποίος δεν είχε μέσα καταθέσεις από μάρτυρες που ήταν παρόντες στην υπόθεση, αλλά και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Επίσης ζητήθηκε και κατάθεση της ίδιας εάν και εφόσον αυτό είναι δυνατό.

Το ότι η αστυνομία ανέλαβε για άλλη μια φορά το έργο της “εκκαθάρισης” δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Η συνεργασία επίσημων οργάνων του κράτους με εργοδοτικούς φορείς συνεχίζεται. Οι μπάτσοι σαν μπράβοι αναλαμβάνουν την προστασία δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων αδιαφορώντας πλήρως για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Το μοναδικό πράγμα που τους νοιάζει είναι η παράσταση που δίνουν οι ίδιοι όταν πραγματοποιούν σαν καλοί συνδικαλιστές σε κάποια εκδήλωση. Δίνοντας μαθήματα πειθήνιας δράσης.

Η Κούνεβα , μετανάστρια, αντιστεκόταν σε πιέσεις που έχουν να κάνουν με την υπερεργασία και γενικότερα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η εταιρία στην οποία εργαζόταν , νοίκιαζε εργαζομένους , σε άλλους. Πελάτες της εταιρίας , ανάμεσα σε άλλους, είναι ο ΗΣΑΠ και η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων. Σκοπός της ενοικίασις εργατών είναι να είναι υπόλογος για τα όποια δικαιώματα ο βασικός εργοδότης και όχι η πραγματική εταιρία στην οποία απασχολήθηκε.

Η αλληλεγγύη μας σε τέτοιου είδους επιθέσεις και συμπεριφορές πρέπει και είναι έμπρακτες.

Και κάτι τελευταίο το όνομα της εταιρίας στην οποία εργάζεται η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι ΟΙΚΟΜΕΤ, της οποίας ιδιοκτήτης είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.