ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΙΘΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΕΙΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΔΟΝ

Καταλαμβάνουμε το χώρο του αιθρίου με σκοπό να του δώσουμε ζωή. Θέλουμε να μετατρέψουμε ενα κλειστό κι άχρηστο μέρος σε χώρο ανοιχτό για όλες κι όλους μας.Ένα ζωντανό χώρο αντιπληροφόρησης, απορύθμισης της κανονικότητας του πανεπιστημίου, σκέψης, συζήτησης κι έκφρασης. Να δράσουμε κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά.

Σε ένα πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών που καταστέλλει κάθε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα… σε ένα πανεπιστήμιο εξεταστικό κέντρο που παρασκευάζει πειθήνιους εργαζόμενους και εργαζόμενες… ένα πανεπιστήμιο που υποκλίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του καπιταλισμού.

Σε μια κοινωνία που παράγει κι αναπαράγει ανισότητες και την εκμετάλλευση. Σε ένα κράτος που γεννά τη βία. Απο τη δολοφονία του 15χρονου στα εξάρχια και την επίθεση με βιτριόλι στην Κ. Κούνεβα ως τους νεκρούς εργάτες και μετανάστες… απο την αστυνομοκρατία, την καταστολή και τα χημικά ώς το καθημερινό πλιάτσικο στις ζωές μας υπάρχει κοινός παρονομαστής!Ένα σύστημα που πατάει πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο και μας θέλει άβουλους εγκλωβιμένους σπίτι μας.

Αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε τις αρνήσεις μας, να απελευθερώσουμε το χώρο μέσα στον οποίο κινούμαστε, να απολευθερώσουμε τον χρόνο που μας ακινητοποιεί. Διαχωρίζουμε τη θέση μας απο κόμματα, παρατάξεις και οποιοδήποτε φορέα εξουσίας. Με βασικές αρχές τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, λειτουργούμε μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά. Γιατί δεν έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε αξιώματα. Σκοπός μας είναι να αντισταθούμε σε όλα αυτά που καταστρατηγούν τα όνειρα και τις ελευθερίες μας.

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ανοιχτά κάθε μέρα μετά τις 12:00

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΙΘΡΙΟΥ(στο πάντειο)

http://katalipsiaithriou.wordpress.com/