Νίκος Κουνταρδάς – Απελευθέρωση

Mε σημερινή απόφαση ( 17/6/09 ) του συμβουλίου εφετών στην Κομοτηνή παύει η προσωρινή κράτηση του Νίκου Κουνταρδά.

Ο Νίκος θα αφεθεί ελεύθερος αύριο όταν καταβληθεί η χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ που ζητά το συμβούλιο. Στους νέους περιοριστικούς όρους υπάρχει εκ νέου η εμφάνιση του συντρόφου στο ΑΤ Ξάνθης μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ο αγώνας ιατρών, δικηγόρων και των αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και ατόμων πέτυχε μια μικρή νίκη σήμερα. Ο Νίκος έχοντας περάσει από μια επίπονη διαδικασία αγώνα με απεργία πείνας και απεργίες δίψας σε λίγο καιρό θα είναι πάλι καλά και ανάμεσα μας.

To μήνυμα του ίδιου

“Σε λίγες ώρες ή μέρες αποφυλακίζομαι.
Ευχαριστώ όσους και όσες αγωνίστηκαν στο δύσκολο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι προς το πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ επίσης όλους αυτούς που σε αγαστή συνεργασία με τη μαφία του παρακράτους συναινούνε στην εξόντωσή μου που απειλούν μέχρι και αγωνιζόμενους αλληλέγγυους.
Βγαίνω “ελεύθερος” και ανυπομονώ να βρεθώ κατάφατσα με το τείχος του θανάτου. Είτε αυτό θα είναι ένα οπλισμένο χέρι ενός πληρωμένου δολοφόνου είτε απλά μαζί στοχεύουν να με σβήσουν απ’ το χάρτη , να “εξαφανιστώ”. Και στις 2 περιπτώσεις δημοσιοποιώ ότι θα είναι γνωστοί οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας μου καθώς και οι φυσικοί.

Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία στα χέρια φίλων μου, σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι, καθώς και μια υπέυθυνη δήλωση ατομική όπου αναφέρω λεπτομέρεις από αυτό το ανατριχιαστικό μου σχέδιο της προσωπικής μου εξόντωσης.

Τέλος, όσο σκληρό και αν ακούγεται, ευθύνη θα φέρουν σε κάθε περίπτωση και οι γονείς μου οι οποίοι έχω να πω, πως δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους δολοφόνους του Αλέξη.
Λυπάμαι πραγματικά αλλα έτσι είναι η αλήθεια. Ξαναλέω ότι η προαναγγελθείσα δολοφονία μου ή εξαφάνισή μου θα είναι παρακρατική. Κρίμα για κάποιους συντρόφους που αδιαφορούνε.

Ζήτω η αναρχία
Νίκος Κουνταρδάς

Υ.Γ. Για περισσότερα σας περιμένω το πρωί εδώ στο κρατικό. Φίλους και πάνω από ολα δίκαιους ανθρώπους.”