Νέο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος εργαζόμενος. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα μήνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. H Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας συνέλαβε 7 στελέχη της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι προφυλακίστηκαν, ενώ σφραγίστηκαν και 5 ηλεκτροκάμινοι του εργοστασίου.

Ένας 25χρονος εργαζόμενος από το Νέο Κόκκινο είναι νεκρός και τέσσερις συνάδελφοί του τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα από το ατύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στη ΛΑΡΚΟ.

Ομάδα εργαζομένων πήγε στο καζάνι no5 για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ώστε να το αδειάσουν. Πριν καν αρχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, το καζάνι τρύπησε και η πυρακτωμένη λάβα έπεσε πάνω στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο συγκεκριμένο καζάνι είχε διαπιστωθεί βλάβη εδώ και μια εβδομάδα αλλά το μετάλλευμα παρέμεινε μέσα στο καζάνι, όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.

Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με ειδικό αφρό, ενώ εργαζόμενοι προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί. Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Αυγούστου είχε σημειωθεί κι άλλο θανατηφόρα εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Λάρκο.

http://www.tvxs.gr/