Μήνυμα του Μουμία Αμπού Τζαμάλ για τη G20

Ο 54χρονος δημοσιογράφος και μέλος των «Μαύρων Πανθήρων», Μουμία Αμπού Τζαμάλ που έχει καταδικαστεί σε θάνατο από το 1982, σε μια δίκη που χαρακτηρίστηκε ρατσιστική και χωρίς αποδείξεις, στέλνει το μήνυμά του μέσα από τη φυλακή στους διαδηλωτές της G20.

“Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές στον αγώνα, ευημερία στην Αφρική. Και δύναμη στους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά της G20.

Καθώς συγκεντρώνονται οι ιερείς των χρημάτων, πρέπει να βρουν ένα τρόπο για να σώσουν το αποτυχημένο οικονομικό τους σύστημα. Όπως πάντα, συνιστούν περισσότερα για τους πλούσιους και λιγότερα για τους φτωχούς. Αυτό το είδαμε και με το πακέτο στήριξης των τραπεζιτών. Αλλά για το λαό… κατασχέσεις, χαμένες θέσεις εργασίας και χαμένα προνόμια.

Αν ήταν ο λαός που λάμβανε το πακέτο στήριξης, τι άλλο θα έκανε πέραν από το να ξοδέψει τα χρήματα; Οι άνθρωποι θα πλήρωναν ενοίκια, θα αγόραζαν ρούχα, θα αγόραζαν τρόφιμα και θα έπαιζαν μεγάλο ρόλο στην αναζωογόνηση της οικονομίας που είναι βασισμένη στον καταναλωτισμό.

Αντ’ αυτού όμως, δεκάδες χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τους δημόσιους πόρους, πήγαν στους τραπεζίτες, που κατά πάσα πιθανότητα έδωσαν στους εαυτούς τους μπόνους και αγόρασαν χαβιάρι από Μπελούγκα.

Και όλο αυτό, το αποκαλούν σοσιαλισμό; Είναι τρελό!

Όταν οι ανθρώποι οργανώνονται μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Γι’ αυτό συνεχίστε και συνεχίστε, μείνετε σε κίνηση.

Σας ευχαριστώ.

Δύναμη στις διαδηλώσεις!

Από τη λίστα των θανατοποινιτών,

Μουμία Αμπού Τζαμάλ”