Οι εξεγέρσεις γίνονται, δεν γιορτάζονται

Μία μέρα πριν την πρώτη επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα κρατικά σκυλιά στα Εξάρχεια, το Κράτος προέβει σε ένα πρωτοφανές όργιο τρομοκρατίας και καταστολής προκειμένου να καμφθεί κάθε εξεγερτική διάθεση των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Οι συλλήψεις ανήλθαν σε 75 από τις 101 προσαγωγές που πραγματοποίησε σε Κερατσίνι και Εξάρχεια ενώ εξήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες σε χώρους που εκτιμά ότι μπορεί να λειτουργήσουν σαν ορμητήριο για την πρόκληση επεισοδίων.

Είναι πλέον φανερό ότι ο εγκλωβισμός των ανθρώπων και η περιχαράκωση των διαθέσεών τους στα πλαίσια της προάσπισης της δημοκρατίας και των ιδεολογημάτων περί κοινωνικής ειρήνης δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μπροστά στη δυσοίωνη για τους εξουσιαστές πραγματικότητα που άρχισε να διαγράφεται και με δεδομένο ότι μια γενικευμένη δυσαρέσκεια με προοπτικές αντίστασης και σύγκρουσης μπορούσε να αναδυθεί, το Κράτος δεν άργησε να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο που μόλις και μετά βίας καλύπτεται πίσω από αφελείς συνταγματικούς τύπους. Aνίκανο να επιβάλει τη συνηθισμένη υποταγή στην εξουσία με κολακείες και άλλες ειρηνικές μεθόδους κατέφυγε για ακόμη μια φορά στην απροκάλυπτη βία, στον πολιτικό έλεγχο και στο τελευταίο χαρτί του πολιτικού ελέγχου, τη στρατιωτική δύναμη.

Το μήνυμα που θέλησε να στείλει τόσο με την έφοδο στο αναρχικό στέκι «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι και ακολούθως στο Δημαρχείο της περιοχής όσο και με τον παραληρηματικό λόγο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ήταν προφανές: οποιοσδήποτε αγωνίζεται ενάντια στα σχέδια του Κράτους και των αφεντικών, οποιοσδήποτε δεν υποτάσσεται στους εκμεταλλευτικούς οικονομικούς τους θεσμούς ή στην πολιτική ηγεμονία τους, θα καταδιώκεται, θα συκοφαντείται και θα εγκληματοποιείται.

Όμως, όσο προφανές ήταν το μήνυμα από την πλευρά του Κράτους, άλλο τόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα από την πλευρά των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι δεν υποτάσσονται, δεν εγκλωβίζονται σε ψευτοδιλήμματα και αυταπάτες δημοκρατικής προέλευσης και προορισμού, δεν παραιτούνται από κάθε ανθρώπινο που υπάρχει στον άνθρωπο, δεν καταντούν, ανάμεσα σε αυτόν τον όχλο των κυβερνητικών τιτλούχων ζώων, που ληστεύουν το λαό και που καταβροχθίζουν τη χώρα, ζώα και οι ίδιοι. Συνεχίζουν να αντιστέκονται και να υψώνουν οδοφράγματα ενάντια στο Κράτος και τους παρατρεχάμενούς του, πυρπολώντας κάθε συνθήκη ειρήνης που προσπαθεί να επιβληθεί…

http://aixmi.wordpress.com/2009/12/06/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b3%ce%ad%cf%81%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd/