Ενημέρωση από Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζοντας για άλλη μια  ημερά την σφαγή που έχει ξεκινήσει εναντίον των κατοίκων στη λωρίδας της Γάζας σήμερα δεν δίστασε να βομβαρδίσει το κτίριο διεθνούς οργανισμού. Τον συγκεκριμένο τόπο τον αναφέρουμε όχι γιατί αποτελεί για εμάς κάτι το ξεχωριστό ή το διάφορο από το οποιοδήποτε άλλο οίκημα αλλά γιατί το χτύπημα αυτό δείχνει και αποδεικνύει τα ψέματα περί επιλεγμένων στόχων. Στο κτιριακό συγκρότημα που χτυπήθηκε στεγάζονται γραφεία ενημέρωσεις του εξητερικού και νοσοκομείο του ερυθρού σταυρού.

Άξιο αναφοράς επίσης αποτελεί το γεγονός ότι οι ισραηλινοί χρησιμοποιήσαν για το χτύπημα βόβμες λευκού φωσφόρου. Η φωτία που προκαλείται από τον συγκεκριμένο οπλισμό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με νερό αλλά μόνο με άμμο, έτσι η κατάσβεση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

700 παλαιστίνιοι είχαν βρει καταφύγιο στο συγκεκριμένο σημείο μια και πίστευαν ότι δεν θα αποτελέσει στόχο. Πράγμα που αποδείχτικε όμως πως δεν ισχύει. Στο κτίριο επίσης στεγάζεται σχολείο για πρόσφυγες.

Ο απολογισμός μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 1055 νεκροί, από τος οποίους 355 παιδιά. Οι τραυματίες 4870 που είναι το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γάζας.

Μαζί με τη σφαγή και τη βία σνεχίζεται και η ανοχή όλων των εξωτερικών καλοθελητών που αρκούνται σε καταδίκες.

Η έμπρακτη συμπαράσταση και αληλεγγύη προς τον παλεστινιακό λαό είναι επιβεβλημένη. Τα κράτη, θεσμοί και φορείς εξούσιας και βίας πρέπει να γίνουν ο στόχος.