Καιρός για την εφεύρεση του βλακόμετρου

Ενόψει του νέου σκανδάλου εκ Γερμανίας η βουλή κλείνει ξαφνικά με πρόσχημα τις ευρωεκλογές. Αποτέλεσμα να πέσει παραγραφή για οτιδήποτε μέχρι το 07. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι είναι καθαρή υποκρισία. Αύτη τη φορά είναι ξεκάθαρο. Σε κοροϊδεύουν μπροστά στη μάπα σου. Δε χρειάζεται να είσαι πολίτικος αναλυτής ή σπάνια ιδιοφυία για να καταλάβεις αυτό το πράγμα.

Έξαλλου είναι προφανής η σύνδεση εταιρειών κολοσσών με το κράτος. Προφανής είναι και η κοροϊδία. Θα αλλάξει τίποτα όμως;

Προφανώς και όχι!

Οι υπήκοοι θα πάνε να ψηφίσουν ως ψήφιζαν, και θα επωμιστούν όλες τις συνέπειες πολιτικών, οι οποίες είναι ξεκάθαρα εναντίων του. Αυτός ο λαουτζίκος, θα είναι και ο ίδιος μάλλον ο όποιος θα ωρύεται και για τους μετανάστες που του παίρνει την δουλεία, θα είναι ο ίδιος που θα ζητεί περισσότερη ασφάλεια, θα είναι ο ίδιος που θα κατηγορεί  τους κουκουλοφόρους για οτιδήποτε ενώ οι τύποι με τις γραβάτες του λυμαίνονται τη ζωή του. Ο λαουτζίκος είναι αξιοθρήνητος και άξιος της μοίρας του!

Όσο οι καρεκλοκένταυροι και αυτοί που ουσιαστικά έχουν τον έλεγχο της κοινωνικής οργάνωσης δε βρίσκουν σοβαρές αντιστάσεις θα έχουν το νόμιμο δικαίωμα να είναι ξεδιάντροποι. Οι εταιρείες κολοσσοί και οι τράπεζες είναι αυτοί που έχουν τον ουσιαστικό έλεγχο της κοινωνικής οργάνωσης. Ένα σύστημα το όποιο βασίζεται στην οικονομία θα ελέγχεται από αυτούς οι όποιοι ελέγχουν τον πλούτο. Η έννοια του συλλογικού είναι άχρηστη. Ουσιαστικά είναι ένα περιτύλιγμα για να γίνονται μπίζνες και να τσiμπάνε οι ηλίθιοι. Τα κόμματα αυτόν τον ρολό έχουν. Η καθοδήγηση των ηλίθιων , οι όποιοι έχουν μετατρέπει σε μάζα διευκολύνει τις μπίζνες.

Κάποιος που είναι επαγγελματίας ψεύτης πόσο αξιοπρεπές είναι να εναποθέτεις πάνω σε αυτόν τις ελπίδες σου; Πόσο μάλλον που ούτε  αυτό δε κάνει καλά!

Ποσά προσχήματα χρειάζονται;

Η πατρίδα; Το έθνος; Η θρησκεία; Τα καινούρια έπιπλα; ο ολυμπιακός;

Σε όλα αυτά η κοινή παράμετρος είναι το χρήμα και οι μπίζνες. Καμία ιδέα δεν προσοδοφόρει σε αυτόν κόσμο εάν δεν επιφέρει κέρδος. Σημασία έχει να καταναλώνεις και να δουλεύεις σα γουρούνι όπου μάλλον στο τέλος θα αρρωστήσεις σαν το τελευταίο!

Παλαιοτέρα χρειαζόταν το ψέμα για την καθοδήγηση των ηλιθιων. Πλέον και αυτό είναι άχρηστο. Η πώληση ελπίδων απέτυχε και το πολιτικό μάρκετινγκ στράφηκε στην πώληση άμετρης απελπισίας μέσω της έκθεσης του καταναλωτή στην αλήθεια σε όλο της τον υπερβολικό βαθμό.

Με αυτό το τρόπο ο καταναλωτής ψηφοφόρος καταλήγει στην παραίτηση. Με αυτό το τρόπο συνεχίζει να αναπαράγει ακρίτα το σύστημα και οι διαχειριστές της ζωής του να μπορούν ελευθέρα να κάνουν τη δουλεία τους.

Το θέαμα είναι μετατροπή της βλακείας σε καθολικό αξίωμα. Ο παρατηρών λόγος είναι ανίκανος να αντιληφθεί το αντικείμενο στην ολότητα του και  μέσα στην μονομέρεια της εποπτικής του ικανότητας  θα ζει σε μια τεράστια ψευδαίσθηση. Η πραγματικότητα καθότι και υποκείμενο η ιδία, αποκτά αληθινή υπόσταση όταν ενέχει την δυνατότητα να μπορεί να προσεγγιστεί και να διαμορφωθεί από το υποκείμενο. Στην αντίθετη περίσταση , το  ίδιο το υποκείμενο χάνει την ουσία του και μετατρέπεται σε θεατής. Η απάθεια αναγκαστικά οδηγεί σε αδράνεια και άρα στην βλακεία.

Τότε όλο αυτό το θέατρο σκιών παρελαύνει ελευθέρα σε παράθυρα ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί «φίλους» και κλέβει εκατομμύρια. Παράλληλα κάμερες ξεφυτρώνουν στην μητρόπολη για τον έλεγχο των ηλίθιων στην περίπτωση μπας και ξυπνήσουν ή στην περίπτωση που θα υπάρξει κάτι ώστε να διαταράξει την ομαλή ροη του χρήματος.

Εφόσον όμως τίποτα δε διαταράσσεται μπορούν ελευθέρα να παρελαύνουν βουλγαράκηδες, παυλίδες, ρουσσόπουλοι απόγονοι του Χίτλερ και άλλοι τόσοι από την λίστα των καθαρμάτων. It’s all about business…