Έλεγχος Ψηφιακών Δεδομένων ΙΙ

“Μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη μεθόδων υποκλοπής των κλήσεων στο Skype και σε άλλες πλατφόρμες διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoIP) ξεκίνησε η Eurojust, η μονάδα δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωπος της Skype (η οποία ανήκει στην αμερικανική eBay) δήλωσε στο CNet ότι η εταιρεία του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Eurojust, στην οποία έχει ήδη δώσει εκτεταμένες εξηγήσεις για τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και τις νομικές πτυχές της.”

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=989423

Το ρουφιανελίκι ολοένα και μεγαλώνει με τις ευλογίες τις ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και των εθνικών κυβερνήσεων. Οι εταιρίες φυσικά και δείχνουν τη διάθεση να συνεργαστούν χωρίς την παραμικρή αντίρρηση. Η δικαιολογία είναι μονίμως η ίδια. Έλεγχος για αξιόποινες πράξεις και προστασία των καταναλωτών.

Ο πραγματικός λόγος. Η καταγραφή και η συλλογή στοιχείων μέσω διαδικτύου. Για τη Microsoft φυσικά δεν γίνεται λόγος γιατί συνεργάζεται εκ των προτέρων. Η καταστολή έχει περάσει εκτός από τον πραγματικό κόσμο και στον ψηφιακό ηλεκτρονικό. Η αστική δημοκρατία θέλει να διαμορφώσει και αυτά τα δεδομένα κάτω από τους δικούς κανόνες. Τους κανόνες του “δικαίου” , της “δημοκρατίας” και της “ελευθερίας του λόγου”.

Πρέπει να αντισταθούμε σε όλη αυτή την τάση και όλες αυτές τις επιταγές όλων αυτών που νομίζουν ότι μας ελέγχουν. Υπάρχουν οι δυνατότητες αλλά και οι τεχνικές υποδομές ώστε να στηθούν αυτοοργανωμένα δίκτυα.

Πάνω από όλα όμως υπάρχει η διάθεση και τα άτομα που παρέχουν βοήθεια σε όλους όσοι επιλέγουν να αντισταθούν.